IV. İSTANBUL KARBON ZİRVESİ'NDE KARBON CİMRİLERİ ÖDÜLLENDİRİLECEK

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde, Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği desteğinde 26 Nisan 2017 tarihinde düzenlenecek olan IV. İstanbul Karbon Zirvesi’nde resmi erk, yerel yönetimler, akademi, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve gençler bir araya gelerek, karbon yönetimi, karbon finansmanı ve Türkiye'nin iklim değişikliği ile mücadele yolu tüm yönleri ile incelenecek. Zirvede Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansları, Paris (COP21) ve Marakeş (COP22) ardından yaşananlar ve Kasım 2017 gerçekleştirilecek Bonn(COP23) Konferansına giden yol masaya yatırılarak "Sera Gazı Emisyonları Azaltımı için T.C. Niyet Edilen Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkısı" konusunda sanayinin konumu irdelenecek. "Karbon Yönetimi ve Endüstri" oturumunda farklı sektörlerdeki lider firmalarımızın tepe yöneticileri sürdürülebilirlik yönetimlerini, düşük karbon ekonomisi stratejilerini anlatacak. Karbon azaltımı proje ve uygulama başarıları için karbon cimrisi kişi ve kuruluşlara verilen "Düşük Karbon Kahramanı Ödülü" başvuruları 14 Nisan 2017 tarihine kadar yapılıyor.

İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof.Dr. Filiz Karaosmanoğlu SÜT-D, Düşük Karbon Kahramanları Ödülü ile vizyon ve misyonuna uygun olarak, üretim ve tüketimde karbon yönetimini mükemmel başaranları, düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri desteklemeyi ve böylece toplumda konunun bilinirliğini artırmayı hedeflemekte.Çünkü karbonu yönetmek bugünü ve yarını yönetmektir. Ödül için adaylar yanı sıra, SÜT-D’nin sektörel izlemesi ile belirlenen kişi ve kurum başarıları da değerlendiriyoruz. Yalıtım sektörümüzü Zirvemize ve Düşük Karbon Kahramanı Ödülü için aday olmaya davet ediyorum. Karbon yönetimi başarılarınız bizim için önemli. Zirvemizin sürprizi de "Küçük Karbon Kahramanlarımız" olacak" dedi.