İSMEK İKLİMLENDİRME OKULU AÇILDI

İSMEK İKLİMLENDİRME OKULU AÇILDI

İSMEK, Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (ISKAV) ile işbirliği yaparak İklimlendirme Okulu'nu hizmete açtı. İSMEK'in 15 uzmanlık okulundan biri olan okul, iklimlendirme sektörüne eğitimli teknik personel yetiştirmeyi amaçlıyor. Okuldan temel eğitim alarak mezun olanlar, teknik eleman olarak sektörde çalışmaya başlayabilecekleri gibi isterlerse profesyonel eğitimlerle mesleki yeterliliklerini arttırabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (İSMEK), Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (ISKAV), Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER), İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD), Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD), Türk Pompa ve Vana Sanayicileri Derneği (POMSAD), Soğutma Sanayii İş Adamları Derneği (SOSİAD), Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) ile gerçekleştirdiği protokol çerçevesinde İSMEK İklimlendirme Okulu'nu açtı. Okulun eğitimleriyle, İstanbul'da ikâmet eden ve iklimlendirme sektöründe çalışmak isteyen 18-30 yaş arası vatandaşların, mesleki ve teknik eğitim alarak meslek edinmesi hedefleniyor. İklimlendirme sektörüne yönelik eğitimlerle ayrıca ilköğretim mezunu olup işsiz, mesleği olmayan ya da meslek değiştirmek isteyen gençlerin de iklimlendirme sektörüne eğitimli teknik personel olarak kazandırılması amaçlanıyor.


İsteyenlere Profesyonel Eğitim Fırsatı

İSMEK İklimlendirme Okulu'nda mesleki ve teknik eğitim alarak mezun olanlar, teknik eleman olarak sektörde çalışmaya başlayabilecekleri gibi, isterlerse mesleki yeteneklerini profesyonel eğitimlerle arttırabilecek. Güngören'de açılan okulda eğitim alacak olan katılımcılar, İSMEK ve ISKAV'ın birlikte oluşturacakları bir heyetin yapacağı mülâkatlar sonucunda belirlenecek. Okulda eğitim almak isteyenler, ön başvurularını İSMEK'in web sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirecek. Ön başvuruyu yapan adaylar, eğitim merkezine gelerek, başvurularını kesin kayda dönüştürebilecek.

Temel ve Profesyonel Eğitimler

İSMEK'in 15 uzmanlık okulundan biri olan İklimlendirme Okulu'nda eğitimler, "Temel" ve "Profesyonel" olmak üzere iki kısımda toplanıyor. Temel seviyedeki eğitimler, "teorik" ve "pratik" olarak iki bölümde veriliyor. Temel Seviye eğitimler; "Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma ve Mekanik Tesisat" başlıkları altında işleniyor. İSMEK İklimlendirme Okulu'nda eğitim alanların temel eğitimi tamamlayanlar, teknik eleman olarak sektörde çalışmaya başlamalarının ardından uzmanlaşma ihtiyacı doğrultusunda açılan profesyonel seviye eğitimlere katılabilecek. Okulun Profesyonel Seviye eğitimleri; Isıtma Dalı Deneyimli Teknik Eleman (IDTE) Eğitimi, Mekanik Tesisat Dalı Deneyimli Teknik Eleman (MDTE) Eğitimi, Soğutma-Klima Dalı Deneyimli Teknik Eleman (SDTE) Eğitimi, Havalandırma Dalı Deneyimli Teknik Eleman (HDTE) Eğitimi başlıkları altında veriliyor. Okulun eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar, MEB Onaylı İSMEK sertifikasının yanı sıra ISKAV sertifikası alabilecek.

İSMEK İklimlendirme Okulu; Mehmet Nesihi Özmen Mah. Çam Sok. No. 19 Kat: Zemin Güngören/İSTANBUL adresinde hizmet veriyor.

İklimlendirme Okulu için tıklayınız

İklimlendirme Okulu broşürünü indirmek için tıklayınız