İZODER 2022 OLAĞAN MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

İZODER 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
İZODER'in 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı 30 Mart günü Radisson Blu Hotel İstanbul Asia'da gerçekleşti. İZODERYönetim Kurulu Üyeleri ve İZODER üyelerinin bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, 14. Dönem Yönetim Kurulu olarak, daha önce yapılan başarılı çalışmalara yenilerini eklemek için faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Ülkemizde ve dünyada felaketlerle kendini derinden hissettiren iklim değişikliği bu dönemde en önemli gündem maddemiz oldu. Geleceğimizi, üretimimizi, ticaretimizi şekillendirecek planlar da uluslararası düzeyde devreye alınmaya başladı. Bunların başında Yeşil Mutabakat geldi ve bu adımla Avrupa Birliği, yeşil dönüşümü yasal bir boyuta taşıdı. Çevrenin korunması ve Avrupa'nın 2050 yılına kadar karbon-nötr bir kıta olmasının hedeflendiği Yeşil Mutabakat konusu 2021 yılında öne çıktı. İklim değişikliğini önlemek hedefiyle 2016'da imzalanan Paris Anlaşması'nın TBMM'de onaylanması, Türkiye için önemli bir adım oldu. Bu yaklaşımdan yola çıkarak doğru zamanda doğru adım atıp, Bakanlıkla olan U değerlerinin iyileştirilmesi çalışmalarımızı desteklemesi ve taleplerimizin yerine getirilmesi için 2021 yılında tamamladığımız iletişim strateji araştırmasına bağlı olarak mesajlarımızı Bakanlık yetkililerine ulaştırmak için "Tek Yol U Dönüşü Kampanyamızı" hayata geçirdik.

Binalarda Enerji Performans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de 19 Şubat 2022'de Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, halen "C" olan asgari enerji performansının "B"ye çıkarılmasını, ısı yalıtımında kullanılan yalıtım malzemesi kalınlıklarında da bir miktar artışı beraberinde getirdi. Bu kapsamda Bakanlığımızın yayımlandığı rehberi dikkate aldığımızda cephelerdeki asgari ısı yalıtım malzemesi kalınlıkları İstanbul'da 5 cm'den 8 cm'ye, Ankara'da ise 6 cm'den 9 cm'ye çıkacak. Çatılarda ise kalınlık İstanbul'da 10 cm'den 14 cm'ye, Ankara'da ise 12 cm'den 18 cm'ye çıkacak. Döşemelerdeki kalınlık artışları Ankara'da 7 cm'den 9 cm'ye, İstanbul'da 5 cm'den 7 cm'ye çıkacak . Ayrıca kaplamalı yalıtım camı üniteleri ile ısı yalıtım değerleri iyileştirilmiş pencerelerin kullanımı artacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" konseptine geçişe yönelik attığı bu adımları yakından takip ediyoruz. Öte yandan enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için tüm binaları kapsayan ve enerji verimliliğinde %20'den çok daha fazla iyileştirme hedefleyen düzenlemelere ihtiyacımız olduğunu, yalıtımın önemini daha çok vurgulamamız gerektiğini unutmamak gerekiyor."

Sektörün öne çıkan başlıklarından kentsel dönüşüm, deprem, enerji verimliliği, yangın güvenliği, gürültü gibi konuları gerek kamu kurumları gerekse medya faaliyetlerinde gündemde tutarak farkındalık yaratmaya devam ettiklerini vurgulayan Eruslu, ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkı sağlayan ısı, su, ses, yangın yalıtımının bir bütün olarak tüm yapılarda yer alması için çalışmalarını sürdüreceklerini, kentsel dönüşüm sürecini de ülkemizde güvenli, enerji verimli, çevreye duyarlı, sağlıklı ve konforlu yapıların temininde önemli bir fırsat olarak gördüklerinin altını çizdi.
İZODER 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
İZODER 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
Toplantıda Divan Kurulu Başkanlığını Himerpa A.Ş. Genel Müdürü Turgay Yüksel, Başkan Yardımcılığını İzocam Kurumsal Pazarlama İletişimi Yöneticisi Sezen Burcu Ertek ve Türkiye Şişe ve Cam Fab. İş Ortakları Gelişim Müdürü ·Sefa Ertan'ın yaptığı Divan Kurulunun yönetiminde gündem maddeleri ele alındı. 14. Dönem Yönetim Kurulu adına İZODER Genel Sekreteri Timur Diz tarafından 2021 yılı faaliyet raporu, 2021 ve 2022 mali raporları sunuldu ve hazirun tarafından oy birliği ile onaylandı.

5., 10. ve 20. Yılını Dolduran Üye Firmalara İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Tarafından Plaketleri Takdim Edildi

İZODER 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

20. Yılını Dolduran Üyemiz

İZODER 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
 
ATİK İZOLASYON VE İNŞ. MALZ. - Firma Sahibi Sn. Salih Atik

10. Yılını Dolduran Üyemiz

İZODER 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
 
BAŞERGÜN BOYA VE KİMYA İNŞ. SAN. TİC. A.Ş. - Plaketi alan Yapı Grubu Satış Müdürü Sn. Güray Özgün
İZODER 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
 
İZOTÜM YALITIM MAD. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. - Plaketi alan Genel Müdür Sn Nevzat Goloğlu
İZODER 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
 
KAR YAPI TASARIM İNŞ. İML. SAN. TİC. A.Ş. - Plaketi alan Genel Müdür Sn Süleyman Evren
İZODER 2022 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
 
LOGO YALITIM ve DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. - Plaketi alan Kurucu Ortak Sn Bülent Çolak

5. Yılını Dolduran Üyemiz

KAR PLUS İNŞ. MALZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
BİOMEKSAN MÜH. İNŞ. DAN. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Faaliyet Raporu için tıklayınız.