İZODER 15. DÖNEM YENİ YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

 

Emrullah Eruslu oy birliği ile İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi

 
 

Genel Kurul Faaliyet Raporu ve Sunumlar için tıklayınız.

 

Yalıtım bilincinin Türkiye çapında yaygınlaştırılması ve yalıtım sektörünün gelişmesi için 30 yıldır çalışmalar yürüten İZODER’in, 16 Mart 2023 günü Radisson Blu Hotel Asia’da yapılan Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, İZODER üyeleri ve sektörün geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul açılış konuşmalarını İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptı. İZODER Olağan Seçimli Genel Kurul’da 2023-2026 dönemini kapsayan 3 yıllık süreç için yönetim ve denetim kurulları belirlenirken, İZODER 14. Dönemin ortasında Yönetim Kurulu Başkanlığını devralan Emrullah Eruslu, oy birliği ile Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.
 

Genel Kurul açılış konuşmasına tüm Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu; “6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi hepimizi derinden sarstı. Depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İZODER olarak depremin hemen ardından resmi kurumlarla iş birliğiyle çalışarak birçok üyemizin de desteği ile depremzedelerin bu çetin kış şartlarından korunmaları için çadır kentlere yalıtım malzemesi gönderimini sağladık. Deprem sonrasında ortaya çıkan olağanüstü durumda özveri ve yardımlaşma ruhuyla çalışan, buradaki vatandaşlarımızın yardımına koşan herkese teşekkür etmek istiyorum. Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana yapılarımızın sağlıklı ve güvenli olması için çabalıyoruz. Deprem sonucunda bir kez daha gündeme gelen güvenli yapılaşma için, yapı endüstrisindeki tüm disiplinlerde sektörümüzle ilgili üzerimize düşen konularda katkı koymaya hazırız. Her zaman olduğu gibi bu felaket karşısında da bir ve bütün olarak, acıların azalmasını sağlayacağız. Ve yine bu acıların yaşanmaması için bir seferberlik haliyle, bilimin yol göstericiliğinde topyekûn hareket etmeliyiz.” dedi.

Başkanlığını yürüttüğü 14. Dönem Yönetim Kurulu çalışmalarına da değinen Emrullah Eruslu, şunları söyledi: “İZODER 14. Dönem Yönetim Kurulu olarak bizden önceki yönetim kurulları gibi İZODER’in misyonu ve vizyonu doğrultusunda ısı, su, ses, yangın yalıtımı branşlarının hak ettiği önemi kamu ve kamuoyu nezdinde görmesi için çalışmalarımızı sürdürdük ve hep bir ileri noktaya taşımaya gayret ettik. Çalışma dönemimizde ülkemizin ve dünyamızın önemli gündem başlıklarından biri iklim değişikliğiydi. 2016’da imzalanan Paris Anlaşması’nın TBMM’de onaylanması Türkiye için önemli bir adım oldu. Biz de İZODER olarak ısı yalıtımının enerji verimliliği ve çevrenin korunmasındaki rolüne dikkat çeken “Tek Yol U Dönüşü Kampanyamızı” hayata geçirdik ve başarıyla tamamladık. Kampanyanın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 19 Şubat 2022 tarihinde Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle Neredeyse Sıfır Enerji Bina (nSEB) konsepti ile ilgili tanımlamalar mevzuatlarımıza eklendi ve 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren nSEB binalara geçiş başladı. Ayrıca yine bu dönemde mevcut binalarda yalıtım uygulamalarının yaygınlaşması için uzun yıllardır ilgili kurumlarla üzerinde çalıştığımız “Yalıtım Kredisi” konusunda da önemli bir adım atıldı. 6 Haziran 2022’de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine Maliye Bakanlığı öncülüğünde, İZODER’in desteği ile hayata geçen daire başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı Yalıtım Kredisi, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Katılım bankaları tarafından verilmeye başlandı”.

Cumhuriyetimizin 100’üncü, İZODER’in de 30’uncu yılına girdiği bu dönemde, 15. Dönem Yönetim Kurulu’nun Dernek çalışmalarını daha da ileriye taşıyacağına yönelik inancının tam olduğunu ifade eden Eruslu, “Derneğimizin kurucularımıza, İZODER’in kurulduğu 1993 yılından bu yana görev yapan yönetim kurulu üyelerimize ve tüm üye firmalarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Onların kurduğu alt yapı, çalışmalarımızın temelini oluşturdu ve her zaman bizlere ışık tuttu. Yeni dönemde de bize duyulan güven ile sektörümüzü daha da ileriye taşımak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
 

 

 

İZODER’in Kurucularından olan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, sözlerine başlarken İZODER’in 30 yıl önce kurulduğu zamanları anımsayarak duygulandığını belirtti. Yalıtım sektörünü bir araya getirmek ve kamuoyunu yalıtım konusunda bilinçlendirmek amacıyla, zor şartlar altında kurdukları İZODER’in gelinen süreçte bu amaç doğrultusunda çok önemli çalışmalar yaptığını kaydetti. Depreme de değinen Turan, ülkemizin en zor ve sancılı dönemlerinden birini yaşadığını dile getirdi. Depreme dirençli yapılar için su yalıtımının yapılması ve tüm yalıtım uygulanmalarının hayati önem taşıdığının altını çizdi.

 

 

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu ise konuşmasında, yalıtımın tüm kategorileri ile çağdaşlığı temsil ettiğini söyledi ve sektörün çatı örgütü İZODER’i başarılarından dolayı kutladı. “Ülkemize ve geleceğimize güvenmemiz gerekiyor” diyen Tayfun Küçükoğlu, deprem konusunda da bilgi, bilinç ve harekete geçmenin önemli olduğunu, bu konuda herkese, 85 milyona sorumluluk düştüğünü söyledi. Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu, konuşmasının sonunda İZODER’in yeni yönetimine başarılar diledi.

 

 

Divan Kurulu Başkanlığını Himerpa A.Ş. Genel Müdürü Turgay Yüksel, Başkan Yardımcılığını Betek Yalıtım Marka Yöneticisi Özmert Baysaling, ODE Yalıtım Teknik Ofis Yöneticisi Ayşe Miray Şen’in yaptığı Divan Kurulunun yönetiminde gündem maddeleri ele alındı. 15. Dönem Yönetim Kurulu adına İZODER Genel Sekreteri Timur Diz tarafından 2020-2022 faaliyet raporu, 2022 ve 2023 mali raporları sunuldu ve hazirun tarafından oy birliği ile onaylandı. İZODER Olağan Seçimli Genel Kurul’da 2023-2026 dönemini kapsayan 3 yıllık süreç için yönetim ve denetim kurulları belirlenirken İZODER 14. Başkan Vekiliyken 10 Haziran 2021 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanlığını devralan Emrullah Eruslu, oy birliği ile Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

İZODER YÖNETİM KURULU BAŞKANI EMRULLAH ERUSLU HAKKINDA

1980 Gaziantep doğumlu Emrullah Eruslu, İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mühendislik eğitiminin ardından California State University’de dil eğitimini tamamladı. Profesyonel iş hayatına, yalıtım sektöründe faaliyet gösteren Eryap Grup bünyesinde başladı. Grupta çeşitli mevkilerde görev aldıktan sonra CEO’luk görevini üstelenen Eruslu, Eryap Grup CEO’su olarak görev yapıyor. Sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol alan Emrullah Eruslu, 2012-2015 yılları arasında XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği (XPSDER)’nde Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD)’nde Sürdürülebilirlik Komitesi üyeliği yaptı ve Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu üyesi. 2011-2017 yılları arasında Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER)’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Ardından İZODER Başkan Vekilliği görevini üstlenen Eruslu, 10 Haziran 2021 yılından bu yana İZODER Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.
 

 

15. DÖNEM YÖNETİM KURULU

No:

ASİL ÜYELER

Görevi

Firma

1

Emrullah Eruslu

Başkan

ERYAP GRUP YALITIM MALZ. SAN. ve TİC. A.Ş.

2

Erdem Ateş

1. Başkan Vekili

BASAŞ AMB. VE YALITIM SAN. A.Ş.

3

Ahmet Yaşar

2. Başkan Vekili

MEGA YALITIM ÜRETİM PAZARLAMA DIŞ TİC. A.Ş.

4

Ertuğrul Şen

Başkan Yardımcısı

İZODER ISI SU SES VE YANGIN YALITIMCILARI DERNEĞİ

5

Alper Doğruer

Sayman üye

RBS RAVAGO İNŞAAT YALITIM ÜRÜNLERİ A.Ş. 

6

Murat Savcı

Üye

İZOCAM TİC. ve SAN. A.Ş.

7

Çağdaş Korkmaz

Üye

BETEK BOYA ve KİMYA SAN. A.Ş.

8

Ebru Şapoğlu

Üye

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.

9

Volkan Dikmen

Üye

DKM İNŞAAT VE DANIŞMANLIK SAN. TİC. A.Ş.

10

Ümit Günalp

Üye

MİMTEK MODERN İNŞ. MALZ. TEK. UYG. Ve TİC. A.Ş.

11

Atalay Özdayı

Üye

BAUMİT İNŞ. MALZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

12

Timur Karaoğlu

Üye

KALEKİM KİMYEVİ MAD. SAN. VE TİC.A.Ş.

13

Fulya Koçak

Üye

ONDULİNE AVRASYA İNŞAAT MALZ. SAN. ve TİC. A.Ş.

14

Ozan Turan

Üye

ODE YALITIM SAN. ve TİC. A.Ş

15

Macit Tanyol

Üye

İSTANBUL TEKNİK İNŞ. SAN. VE TİC. A.Ş.

 

YEDEK ÜYELER

   

1

Selahattin Özüpek

Üye

KÖSTER YAPI KİM. İNŞ. SAN. ve TİC. A.Ş.

2

Levent Çeki

Üye

BALCIOĞLU GRUP STAN. İZOL. YAPI SAN. TİC. A.Ş.

3

Selman Tarmur

Üye

MAPEİ YAPI KİMYASALLARI İNŞ. SAN. VE TİC. A.Ş.

4

Murat Erenoğlu

Üye

AZUR YALITIM A.Ş.

5

Sertaç Köleli

Üye

İZOGÜN İZOL. ve İNŞ. MALZ. SAN VE TİC. A.Ş.

6

Koray Bandak

Üye

ARI YALITIM DAN. ve TAAH. TİC. LTD. ŞTİ.

7

Ilgaz Dalkılıç

Üye

ARMACELL YALITIM A.Ş.

8

Mehmet Akif Şen

Üye

İZO AGRA İZOL.İNŞ. TAAH.TİC. VE SAN. LTD.ŞTİ.

15. DÖNEM DENETLEME KURULU

 

Asil Üyeler

Firma

1

Ali Bahadır Arıkan

KORAMIC YAPI KİMYASALLARI SAN. VE TİC. A.Ş.

2

Benan Engin

ENGİN İZOLASYON SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.

3

Celal Kocaoğlu

CANPA YAPI VE İZOLASYON MALZ. TİC. A.Ş.

 

Yedek Üyeler

 

1

Bulut Uzun

UZUN YALITIM VE İNŞ. MALZ. LTD. ŞTİ.

2

Erdil Dinçer

BAUMİT İNŞ. MALZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

3

Burak Biliç

ENAR YAPI VE YALITIM SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

DÖNEM DİSİPLİN KURULU

 

Asil Üyeler

Firma

1

Levent Ürkmez

BTM BİTÜMLÜ TECRİT MADDELERİ SAN. ve TİC. A.Ş.

2

Mehmet Özcan

CANPA YAPI VE İZOLASYON MALZ. TİC. A.Ş.

3

Tayfun Küçükoğlu

BETEK BOYA ve KİMYA SAN. A.Ş.

 

Yedek Üyeler

 

1

Muhsin Pala

HİS YALITIM İZOL. MADENCİLİK SAN. TİC. A.Ş.

2

Cem Başoğlu

YAPI SERVİS SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.

3

Levent Özgür

ATERMİT SAN VE TİC AŞ

GENEL KURULDA 5, 10, 20 VE 30 YILINI TAMAMLAYAN ÜYELER İÇİN PLAKET TÖRENİ DÜZENLENDİ

5., 10., 20. ve 30. Yılını Dolduran Üye Firmalara İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Tarafından Plaketleri Takdim Edildi.
 

 

 

30. YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZ

 
BTM BİTÜMLÜ TECRİT MADDELERİ SAN. ve TİC. A.Ş.
 
CANPA YAPI VE İZOLASYON MALZ. TİC. A.Ş.
 
ENGİN İZOLASYON SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.
 
HİMERPA HAV. İZOL. MALZ. PAZ. ve TİC. A.Ş.
 
İZOCAM TİC. ve SAN. A.Ş.
 
İZOGÜN İZOL. ve İNŞ. MALZ. SAN VE TİC. A.Ş.
 
ODE YALITIM SAN. ve TİC. A.Ş
  • ÇATICILAR ÇATI İZOL. ve YAPI MALZ. LTD. ŞTİ.
    DİNAMİK ISI MAKİNA YALITIM MALZ. SAN.VE TİC.A.Ş.
 

20. YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZ

 
KALEKİM KİMYEVİ MAD. SAN. VE TİC.A.Ş.
 
TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI A.Ş.
  • BOSTİK KİMYA SAN. VE TİC. A.Ş.
    HERİŞ İZOLASYON LTD. ŞTİ.
    TİMAŞ ENDÜSTRİYEL YALITIM İNŞ. SAN. VE TİC. A.Ş.
    YALTEKS YALITIM MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
 

10. YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZ

 
ARMACELL YALITIM A.Ş.
 
CC ALTINBAŞ İNŞ. İZOL. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
 
ENAR YAPI VE YALITIM SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
 
JAEGER İZOL. BANTLARI VE YALITIM EL. LTD. ŞTİ.
 
KENT YALITIM İNŞ. MALZ.YAPI ELM. PAZ. TİC. VE SAN. LTD. ŞTİ.
 
KNAUF INSULATION İZOL. SAN. VE TİC. A.Ş.
 
POLİ-MİX BOYA İMALAT İNŞ. SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.
 
ZİRVE YAPI KİMYASALLARI VE KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
  • DİLEKPOR YALITIM ve AMB. MALZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
    İMAMOĞLU ÇİVİ VE TEL SAN. TİC. A.Ş.
    MYD MİM. YALITIM İNŞ. YAPI KİM. TİC. SAN. LTD. ŞTİ.
    PP YALITIM İNŞ. YAPI MALZ. NAK. AMB. SAN. VE TİC. A.Ş.
    YÜZBAŞIOĞLU BOYA İNŞ.TUR.DAY.TÜK.MAL.SAN.TİC. LTD.ŞTİ.
 

5. YILINI DOLDURAN ÜYELERİMİZ

 
ROCKER YAPI KİM. SAN. TİC. A.Ş.
 
UZUN YALITIM VE İNŞ. MALZ. LTD. ŞTİ.
  • ALİM İZOL. HAV. GEMİ İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
    ALKATSAN YAPI SAN. VE TİC. A.Ş.
    BMI YAPI ÇÖZ. SAN. VE TİC. A.Ş.
    CEPHEART YALITIM PAZ. İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
    GÜLSENA İNŞ. TUR. MAD. İTH. İHR. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
    PALİKAR YAPI AKUSTİĞİ VE YALITIM SAN. TİC. A.Ş.
 

Genel Kurul 2023 Basın Bülteni için tıklayınız.