İZODER 2024 OLAĞAN MALİ GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

İZODER’in 2024 Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı 5 Mart günü Radisson Blu Hotel İstanbul Asia’da gerçekleşti. İZODER Yönetim Kurulu Üyeleri ve İZODER üyelerinin bir araya geldiği toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, 15. Dönem Yönetim Kurulu olarak, daha önce yapılan başarılı çalışmalara yenilerini eklemek için faaliyetlerine devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 100. ve yalıtım sektörümüzün çatı kuruluşu İZODER’in 30. Yılı olan 2023’e büyük bir heyecanla başladık. Ancak ülkemizi derin bir yasa sürükleyen 6 Şubat deprem felaketinin ardından gündemimiz deprem bölgesi oldu. Depremle mücadele noktasında adımların hızlandırılması gerekiyor. Mevcut yapı stokunun deprem güvenliği ve enerji verimliliği hedefleri gözetilerek yenilenmesi geleceğimiz açısından hayati öneme sahip. Yeni inşa edilecek tüm binaların, su yalıtımı ile korunması deprem güvenliği için büyük önem taşıyor.”

Eruslu, İZODER’in 30. yılında yenilediği “çevreyi ve insanı” önceleyen yeni vizyon ve misyonumuz ile sektörün gelişimine katkı sağlamayı sürdürdüğünü ifade ederek: “Türkiye Isı ve Su Yalıtım Pazarı Araştırma sonuçlarına göre sektörümüzün; üretimden satışları 2 milyar dolara, toplam yalıtım sektörü tüm hizmetler dahil 7 milyar dolara yakın bir büyüklüğe ulaşmış durumda. Bununla beraber direkt ve dolaylı olarak yaklaşık 150 bin kişilik bir istihdam oluşturarak ülkemizin kalkınmasında etkin rol almaya devam ediyoruz. Yine ihracat tarafında ciddi bir ivme kaydettiğimizi, sektörümüz için küresel bir üretim merkezi olma yolunda ciddi yatırımların hayata geçtiğini görüyoruz.

Yeni yılda açıklanan II. Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı ile 2024-2030 yılları arasında enerji verimliliğine 20 milyar $ yatırım yapılarak 46 milyar $’lık tasarruf edilmesi ve karbon salımlarının ise 100 milyon ton azaltılması hedefleniyor. Yalıtım, bu hedeflere ulaşılmasında önemli rol oynuyor

Türkiye’deki binaların daha az enerji harcayan, güvenli, konforlu ve çevre dostu bir yapıya kavuşması için ısı, su, ses ve yangın yalıtımı ürünlerinin standartlara uygun şekilde üretilmesi ve uygulanması gerekiyor. Tüm branşlarıyla ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkı sağlayan yalıtımın bir bütün olarak tüm yapılarda yer alması için faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yalıtım sektörü olarak kentsel dönüşüm sürecini ülkemizde güvenli, enerji verimli, çevreye duyarlı, sağlıklı ve konforlu yapıların temininde önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Çalışmalarımızda bize destek veren üyelerimize, yönetim kurulumuza, komisyonlarımıza ve dernek profesyonellerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantının açılışında konuşan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, İZODER’in kuruluşundan bugüne sektörün gelişimi için yaptığı çalışmaları desteklediklerini belirterek, ülkemizde deprem bilinci oluşturulması için derneklerin ve sektördeki firmalarının iş birliği içinde çalışmasının önemli olduğunu söyledi. Küçükoğlu, dünyada ve Türkiye’de gündemde olan enerji verimliliği için Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardı TS825’in revizyonunda İZODER’in sorumluluğunun çok yüksek olduğunu ifade etti.

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) Başkanı Mehmet Hakkı Şanal ise İSİB’in çalışmaları ve dış ticaret verileri konusunda bir sunum yaptı.

Toplantıda Divan Kurulu Başkanlığını Canpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özcan, Başkan Yardımcılığını Betek Yalıtım Ürün Yöneticisi Dr. Sanem Şenler Özbil ve Koramic Yapı Kimyasalları Pazarlama ve Teknik Hizmetler Müdürü Ertuğ Altuneli’nin yaptığı Divan Kurulu’nun yönetiminde gündem maddeleri ele alındı. 15. Dönem Yönetim Kurulu adına İZODER Genel Sekreteri Timur Diz tarafından 2023 yılı faaliyet raporu, mali raporları sunuldu ve hazirun tarafından oy birliği ile onaylandı.

5., 10. ve 20. Yılını Dolduran Üye Firmalara İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu tarafında Plaketleri Takdim Edildi

20. Yılını Dolduran Üyelemiz

BASAŞ AMB. VE YALITIM SAN. A.Ş.

BAUMİT İNŞ. MALZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

KNAUF İNŞ. ve YAPI ELEMANLARI SAN. VE TİC. A.Ş.

WACKER CHEMIE AG LIAISON OFFICE TURKEY
 



10. Yılını Dolduran Üyelerimiz

ARSLANLI ALÇI VE HAMMADDELERİ TİC. SAN. A.Ş.

DKM İNŞAAT VE DANIŞMANLIK SAN. TİC. A.Ş.

DÖRKEN SİST. İNŞ. YAPI MALZ. VE GERİ DÖN. SAN. VE TİC. A.Ş.

MARATON ÇATI CEPHE YALITIM VE İNŞ. SAN. TİC. A.Ş.

MEGA YALITIM ÜRETİM PAZ. DIŞ TİC. A.Ş.
 

5. Yılını Dolduran Üyelerimiz

ALİM İZOL. HAV. GEMİ İNŞ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

EGS İNŞ. İZOL.

ERZİNCAN MERKEZ TEL LTD. ŞTİ.

GÜLSENA İNŞ. TUR. MAD. İTH. İHR. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

TERPA ELEK. CİH. PAZ. SAN. TİC. A.Ş. 
 

2023 Faaliyet Raporu için Tıklayınız

İSİB Sunumu için Tıklayınız